Designere

Jørgen & Nanna Ditzel

De danske designere Jørgen og Nanna Ditzel var studerende på Skolen for Kunst og Håndværk i København, da de gik ud på deres fælles karriere ved at udstille deres første møbler på Skabsmagternes årlige udstilling i København. Efter at have afsluttet sin uddannelse som møbeldesigner i 1946, giftede Nanna Hauberg sig med Jørgen Ditzel, og de etablerede et designstudie sammen.
 
Nanna og Jørgen Ditzel etablerede sig hurtigt som mangesidede designere med møbler, smykker og tekstiler som deres vigtigste arbejdsområder. Et af deres tidlige designs, som blev lavet for at tiltrække bred opmærksomhed, var stolen i flettet sukkerrør, der fik tildelt en pris i møbelsnekkernes konkurrence i 1950 og blev produceret af Pontoppidan i 1951.
 
I begyndelsen af ​​1950'erne begyndte Nanna jeg og Jørgen Ditzel at designe møbler ved hjælp af innovative materialer. De begyndte med møbler fremstillet af skumgummi, som var et nyt og uprøvet materiale på det tidspunkt. Klassiske materialer blev imidlertid ikke ignoreret, for i denne periode designede Nanna og Jørgen også møbler i flettet sukkerrør og lamineret træ. De designede en højstol til børn som blev skabt på baggrund af deres personlige krav som forældre til deres nyfødte tvillinger. Stolen blev præsenteret på Fredericia Møbelmesse i 1955 og var en af ​​de faktorer, der førte til uddelingen af ​​Lunningprisen til Nanna og Jørgen Ditzel i 1956.
 
I 1950 vandt de første præmien ved Goldsmiths Joint Council, og i 1954 begyndte parret deres samarbejde med sølvsmed Georg Jensen. I det år designede Nanna og Jørgen Ditzel en række smykker i sølv og guld.
Efter Jørgen Ditzels død i 1961 fortsatte Nanna Ditzel med tekstildesign og opnåede sin største succes med "Hallingdal", der blev oprettet i 1964 for Halling-Koch Design Center. I de efterfølgende år startede Nanna et samarbejde med tekstilfirmaet Kvadrat og fik udviklet mere end 100 farvekombinationer, og Hallingdal ses i dag som et vigtigt element i de bedste interiørdesignkoncepter over hele verden.
Jørgen og Nanna Ditzel 
I 1968 flyttede Nanna Ditzel til England og giftede sig med Kurt Heide. De etablerede Interspace International Furniture and Design Centre i London, en institution, der udviklede et omdømme som et center for eksperimentel design i de efterfølgende 15 år. I denne periode samarbejdede Nanna med både danske og britiske møbelfirmaer og udviklede også produktionen af ​​flettede sukkerrørmøbler i Hong Kong, Indonesien og Japan. Nanna Ditzel vendte tilbage til Danmark i 1986 og lancerede et kombineret designstudie og møbelværksted i København. Derefter skabte hun en række møbeldesign, der undersøgte livlighed i form og farve, som var kendetegnene for hendes arbejde. I løbet af de to årtier før hendes død i 2005 fastholdt Nanna sit designstudie i København, hvor hun designede en bred vifte af møbler, tekstiler og smykker. ”Trinidad” -stolen, som Nanna Ditzel designet til Fredericia Furniture i 1992 er blevet en klassiker inden for dansk møbelkunst. Mange af Nanna Ditzels klassiske møbler, smykker og tekstildesign er stadig i produktion, da producenter er ivrige efter at genoplive elegante og innovative designs inden for en række discipliner.
 
Nanna Ditzel Design drives I dag af hendes tre døtre.

Se alle produkter af Jørgen og Nanna Ditzel her >>