Journal

Årets ildsjæl

Mater CEO Henrik Marstrand er kåret som ’Årets Ildsjæl’ ved Design Award 2019

Som led i årets Design Award iværksat af redaktionerne på BO BEDRE, Bolig Magasinet, Costume Living og Nordic Living blev Mater og Henrik Marstrand prismodtageren i kategorien ’Årets Ildsjæl’, og juryens begrundelse lød:

“Årets ildsjæl kunne med god ret kalde sig årtiets ildsjæl, for gennem mere end 13 år har han kæmpet for bæredygtig møbelproduktion. Firmaet, han står i spidsen for, samarbejder med en række fremtrædende danske og internationale designere, som alle har formået at jonglere med den svære kunst at udvikle bæredygtigt design, der samtidig har høj æstetisk værdi. Det er der kommet mange flotte produkter ud af. Fx en barstol, som i dag nærmer sig ikonstatus, og senest et materiale, der består af et miks af kasserede fiskenet fra den danske vestkyst og plastikmælkekasser tilsat et skvæt bioplastisk kul, som er resulteret i møbelserien Ocean. For at være forud for sin tid, for at være visionær og for at holde den danske designfane skyhøj hylder vi Mater og Henrik Marstrand.”

Siden 2006 har Henrik Marstrand arbejdet for at ændre møbelindustrien ved at skabe designs af høj etisk, æstetisk og kvalitetsmæssig karakter mod en grønnere og mere miljøskånsom fremtid. I samarbejde med en ekstern base af talentfulde designere udforsker Mater materialer, produktionsmetoder og teknikker som gør det muligt at fremstille designmøbler af biprodukter, affald og restmaterialer. Gældende for alle Mater designs, er der ikke skåret hjørner eller indgået mange kompromiser med håndværk og holdbarhed.

Årets Ildsjæl er ikke en titel, som hjemtages på egen hånd. På vegne af hele Mater teamet, vil vi gerne takke alle der er og har været med på rejsen mod en mere bæredygtig møbelindustri.