Journal

Udforsk et sundere interiør med Mater | Del I

Forfatter | Allan Torp, BUNGALOW5

At tage vare på vores planet, er noget der bliver mere og mere en bekymring for mig, og for at være ærlig synes jeg det bør blive alles bekymring. Jo mere vi kan gøre på daglig basis, desto bedre. For mig handlede det hele om at starte i det små; sortering af mit skrald og at genbruge så meget som muligt. Du bliver overrasket over, hvor lidt af dit daglige affald der ikke kan genbruges. Jeg bruger også økologiske genanvendelige indkøbsposer og endnu mindre bomulds meshposer til friske grøntsager, så jeg ikke behøver at tage endnu flere plastikposer med hjem. Jeg har bee’s wrap til madindpakning, som kan genbruges igen og igen. At udskifte alle dine elpærer er selvfølgelig et must. Min pointe er, start nemt og tilføj derefter flere miljørigtige tiltag.

Når det kommer til de større køb, bliver det lidt vanskeligere, især når det kommer til møbler. Som interiør blogger føler jeg næsten, at det er mit ansvar at hjælpe dig med at åbne dine øjne for at være mere miljøbevidst når du indretter dit hjem. Jeg er på ingen måde en helgen eller en know-it-all, men jeg vil gerne vide mere om emnet. Derfor er jeg gået sammen med det mest bevidste og etiske design mærke jeg kender, Mater. Jeg vil udforske verdenen omkring en mere etisk og bæredygtig produktion so samtidig ikke kompromitterer det flotte design.

Godt design er smukt, mens ekstraordinært design kan tage vejret fra dig. Og at tage det etiske valg ved køb af møbler behøver ikke at være et kompromis med designet. Gennem de kommende måneder vil jeg undersøge en verden af bæredygtigt high-end design, så når du skal til at købe møbler næste gang, har du de rigtige spørgsmål at spørge i butikken og kan forhåbentlig foretage et mere miljøvenligt valg.

Mater betyder "mor" på latin, og virksomheden har fra starten af 2006 gjort det til deres formål at genoverveje tvivlsomme praksis og dermed skabe etisk og bæredygtigt design, der minimerer negative sociale og miljømæssige konsekvenser. Design påvirker hvordan vi som mennesker lever vores liv; det danner værdier, kultur og samfund.

Jeg kan ikke vente med at komme igang med denne rejse for et sundere interiør og en lykkeligere planet.