Samarbejder

 Københavns Plantefarveri 

Laver naturligt farvestof i København. Studiet drives af designeren Maja Lund Hvidtfeldt. Studiets botaniske farvningsteknikker er moderne, eksperimentelle og innovative og bygger på dybtgående undersøgelser af forskellige teknikker og materialer, som Maja lærte af håndværkere på hendes rejser rundt om i verden.

Ved anvendelse af naturlige farvestoffer er det muligt at undgå giftige kemikalier i produktionen, hvilket resulterer i, at et bæredygtigt tekstil vender tilbage til naturen som rent kompostmateriale. Københavns Plantefarveri ønsker at udvise bæredygtig slow fashion og værdien af tidløse varer uden fast sæson. Studiet laver håndfarvede luksuriøse tekstiler i højeste kvalitet med en tøjlinje kaldet Flowerscapes.

Mater Earth Gallery har en lille samling af Flowercapes tøjlinjen og har samarbejdet med Københavns Plantefarveri for at udvikle linnedservietter og duge farvet af forskellige slags madaffald.

 

Studio Marianne Viktor 

Står for at lave dristige, håndlavede, bæredygtige skandinaviske designs, der fortæller en historie. Deres tro er, at det, du har i dit rum, forvandler det. Gør de daglige aktiviteter specielle hver dag. Håndlavede produkter med opmærksomhed på detaljerne er kerne for deres tilgang. Derfor arbejder de for at skabe funktionelle objekter, der er så slående og legende at se på, men som stadig er dejlige at bruge. Håndlavede produkter gennemsyret med en moderne tankegang, for livet.

Til Mater Earth Gallery lavede Marianne Viktor Rocco-bordet i tre forskellige nuancer af grønt og nogle stykker fra sin håndstøbte samling.

 

 Tina Marie Cph

Tina Marie Cph's workshop i København, er hvor alt er udviklet. I skabelsen af keramiske produkter er hendes mål at udvikle en blanding af materialer og overflader, som giver den mest sensuelle oplevelse. Subtile silhuetter med uhøjtidelige detaljer, forårsaget af de keramiske processer og materialer. Skyggefulde farvekombinationer og levende overflader spiller den vigtigste rolle. Du vil finde små ufuldkommenheder og mærker, som fortæller om skabelsesprocessen, bidrager til formernes unikhed og skønhed og som er en del af det individuelle håndlavede produkts karakter.

Mater Earth Gallery har en smuk samling skåle, vaser og tekander fra Tina Marie.

Meyer-Lavigne

er en dansk designduo grundlagt af de to keramiske kunstnere Kristine Meyer og Sabine Lavigne, begge uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Meyer-Lavignes arbejde spænder fra deres porcelæns produktion til titil arbejdet med unikke cross-over produkter, hvor de udforsker mixet mellem kunst og design. Udover at arbejde med keramik skaber Meyer-Lavigne prints og collager med fokus på farver og forme.

Hos Mater Earth Gallery sælger vi Treasure Bowls og andre keramiske genstande af Meyer-Levigne, specielt og udelukkende håndlavede.

Mette Duedahl

er en dansk keramikdesigner, der er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Designskole på Bornholm i 2011. Mette Duedahl blev oprindeligt uddannet som fotograf, men følte et element manglede for hende for at kunne formidle æstetik på den måde, hun ønskede. Fokuspunktet for Mette Duedahls arbejde er hendes værksted. Her kan hun udvikle nye produkter og prøve dem i mindre skalaer, før de sættes i produktion og frigives til et større marked.

Mater Earth Gallery sælger LAND samlingen af Mette Duedahl. Med deres rene linjer og æstetik er LAND produkter præsenteret i enkelheden af hvad de egentlig er; stykker af forarbejdet natur med brugervenlige kvaliteter, der gør det muligt for dem at eksistere som favorit husholdningsartikler i mange år fremover.

Cocoon Tea Artisans 

er født ud af kærlighed til te. Der er mange grunde til, at de elsker te. Der er de endeløse aromaer og smag, som du aldrig bliver træt af at udforske. Der er vitaminer, mineraler og antioxidanter, som den oprindelige teplantage Camellia Sinensis har at tilbyde kroppen. Og sidst men ikke mindst er der den beroligende effekt på sindet. Hos Cocoon Tea Artisans bruger de kun de bedste ingredienser for at gøre dig, din krop og dit sind lykkeligt. Det er derfor, at alle deres te er organiske og fri for de meget dårlige pesticider. Deres mission er at gøre det lettere at bringe økologisk kvalitet ind i din daglige rutine. Derfor er deres te fremstillet i pyramide "silke" poser for at undgå et rod og beskytte de fine blandinger – just like a real cocoon.

Hos Mater Earth Gallery er vi glade for at være en af Cocoon Tea Artisans forhandlere. Vi er også vært for te-smagninger og undersøger brugen af teurterne til vores Ne Pleure Plus-middage.

The Organic Company

arbejder med økologisk bomuld, fordi det betyder noget. De laver et simpelt design, da de tror på den simple, men bedre måde at leve på. Ærlighed, gennemsigtighed og et ambitiøst ønske om at gøre en forskel er et solidt fundament for virksomheden, der blev grundlagt af iværksætter Joy Vasiljev i 2007. Siden da har virksomheden udviklet en samling økologiske tekstiler til hjemmet, som omfatter tekstiler til badet, køkkenet, børn, tasker, meditation og tæpper. Alle produkter er lavet af økologisk bomuld og certificeret med den internationale økologiske standard GOTS (Global Organic Textile Standard). Denne standard fokuserer på 2 hovedområder; miljø og socialt ansvar og garanterer, at alle stoffer er fri for toksiner og tungmetaller, og de internationale arbejdstageres rettigheder respekteres.

Mater Earth Gallery har en samling håndklæder og køkkentekstiler fra The Organic Company.

Humdakin

er et nyt dansk mærke fra Århus. De er dedikeret til at tilbyde et alsidigt udvalg af husholdnings- og håndplejeprodukter inspireret af de danske kyster og skove. Alle deres produkter indeholder nordiske ingredienser, herunder havtorn, kamille og salvie, som alle vil give en behagelig og langvarig duft, samtidig er det godt til huden og vores planet. Deres tekstilindsamling er lavet af GOTS og OEKO-TEX certificeret økologisk bomuld og er inspireret af Camillas bedstemor og teknikker fra 1950'erne. Alle Humdakins produkter fremstilles på fabrikker med passende arbejdsforhold.

Mater Earth Gallery har en farverig samling af håndklæder, viskestykker, sæbe og duftstoffer fra Humdakin.

Poppykalas 

drives af Thilde Maria, der efter 15 års arbejde med scenekunst og en master i moderne kunst og kultur er vendt tilbage til blomster. Hendes bedstemor var en blomstermaler og lærte hende alt om blomster og kuration af det. Navnet Poppykalas kommer fra valmuer som voksede på hendes bedstemors gård og kalas betyder fejring på svensk og oftest bruges blomster til at fejre noget.

Mater Earth Gallery er den første forhandler af The Poppykalas Køleskab Poster og Flower Postcard.

MOIMOI 

laver bæredygtige lædertasker med rene og moderne linjer. Tasker som er tidsløse, og som du kan bruge igen og igen. De tror på traditionelt håndværk og materialer af høj kvalitet til at producere bæredygtige læder tasker. Deres mission er at producere lokalt, støtte små virksomheder og betale rimelige lønninger for deres produkter og materialeproduktion. De designer alle deres produkter i Helsinki og producerer dem i Spanien og Finland. De vil altid holde deres produktion inden for EU for at sikre, at de kender alle involverede i produktionen. Hvert produkt fortæller, hvor det er produceret for at holde tingene gennemsigtige. Alle deres produkter er lavet med håndværksmæssige teknikker og vegetabilsk garvet læder.

Mater Earth Gallery sælger en smuk samling læder tasker i forskellige størrelser og farver.

Clémence Wambergue

er en fransk arkitekt og selvllært kok, opvokset i det franske landskab og uddannet fra arkitekturskolen La Villette i Paris. Hun bringer hendes design baggrund sammen med sin kærlighed til mad i en Art de Vivre, der er autentisk, levende og ærlig. Hendes praksis trækker inspirationer og referencer fra hendes uendelige udforskninger på gården, hendes iver ved det store familiebord, hendes forældres kunst til at modtage og smag på detaljer og dedikeret arbejde. Hun er baseret i København og arbejder på projekter og arrangementer med interiør, design, mad og livsstil.

Mater Earth Gallery samarbejder med Clémence både som kok og designer. Vores første udstilling Le Déjeuner Sur l'Herbe blev stylet af Studio Clémence Wambergue og som en del af udstillingen arrangerede vi en af hendes middags events Ne Pleure Plus.

Nagelsbjerg Vin

er en lille producent af førsteklasses mousserende æblevin og cider. Æblerne stammer fra et par forladte frugthaver på Sjælland og fra vilde træer, der vokser i Nordsjællands landskab. Den høstede frugt er sparsom og ofte lille og uregelmæssig, men altid intensivt aromatiseret og perfekt til vinfremstilling. Under vinproduktionen er filosofien at gøre så lidt som muligt, men gribe ind, når det er nødvendigt, for at sikre, at frugternes potentiale bæres helt til den endelige vin. Vinene er elegante og rene med fokus på frugtens reneste udtryk. Nagelsbjerg Vin er blevet tildelt både bedste danske mousserende æblevin og traditionelle cider. Bag det hele, både fra æbler til glas står Jens Peter Bak, som er en uddannet kunstner, der nu bruger sin tid på fremstilling af æblevin.

Mater Earth Gallery serverer Nagelsjberg Vin til forskellige arrangementer og lejligheder.