Mød Designeren

Mød den danske designer og arkitekt bag vores Winston Daybed, Grace Mirror og den populære Double Bottle, Eva Harlou. Vi fangede hende med en Q & A:

Q: Hvad var det første design, du nogensinde har lavet?

- Jeg var meget kreativ som barn. Mine forældre var fantastiske, fordi de altid gav mig forskellige materialer og værktøjer til at arbejde med. Der er masser af barndomsbilleder af mig, hvor jeg er helt forgabt i tegning, maleri, konstruktion og syning. Husker især en natlampe, som jeg lavede af karton, da jeg var ni år gammel. Den var formet som en modernistisk skyskraber. Og da jeg lagde en cykellampe inde i den, skinnede den smukt gennem de små vinduer. Faktisk, når jeg tænker på det, var det en klar indikator for, hvordan jeg designer i dag.

Q: Du har stor erfaring inden for arkitektur, da du tidligere arbejdede hos 3XN som uafhængig arkitekt. Hvordan har dine erfaringer hjulpet med at forme produktdesign af Eva Harlou?

- Som bygningsarkitekt har jeg en vis tilgang til møbeldesign. Det er samvittighedsfuldt og undersøgende, og jeg forsøger at fokusere på slutbrugeren så meget som jeg kan - de faktiske mennesker, der skal bruge møblerne. Jeg anser det som en gave, men som arkitekt og designer har vi også et stort ansvar. Vi laver rammerne for rigtig mange mennesker og deres hverdagsliv - og det forpligter.

Q: Enkelhed med et strejf af luksus og premium materialer, synes at være et gennemgående tema inden for dit design. Hvad, eller hvem har påvirket din designproces?

- Meget tidligt lærte jeg, at en sofa er så meget mere end bare det; en sofa. Og jeg er helt overbevist om, at vi bliver sundere og lykkeligere, når vi omgiver os med smukt design.

Lige siden jeg var ganske ung, har jeg studeret arkitektur, design og verden omkring mig for at finde ud af, hvorfor noget betragtes som smukt, mere funktionelt og af højere kvalitet end andre ting. Dette bruger jeg i alt, hvad jeg gør, og jeg forsøger at løse ethvert job med enkelhed som mit synspunkt. Mit mål er at skabe noget, som forbrugerne føler sig trygge i at bruge, men også noget, de instinktivt finder smukt. Jeg tror, at det er i centrum for ethvert menneske at søge skønhed i de ting, vi omgiver os med. Især hvis disse ting er af god kvalitet. Derfor er kvaliteten af afgørende betydning, når jeg designer. Men selvfølgelig kan jeg også berøre folks fantasi, hvorfor du ofte finder små overraskelser i mit design.

Q: Hvad er dit personlige ynglingsdesign? Hvis du skulle vælge en og kun en.

- Det er næsten umuligt at sige. Jeg elsker så meget forskelligt design og arkitektur fra alle verdener og perioder. Men Citroën DS19 designet af den italienske billedhugger Flaminio Bertoni fortsætter med at fascinere mig.

Q: Hvad laver du på en fridag i København?

- Jeg tager ofte mine to børn med på museet, og efterfølgende går vi nogle gange i skoven. Fordi den, der søger skønhed, finder den. Det er i hvert fald min tro.