Om Mater

Mater blev grundlagt i København i 2006 af Henrik Marstrand og er et bevidst og etisk brand baseret på en stærk designfilosofi og et solidt håndværk.

Gennem samarbejde med en ekstern base af veletablerede og nye designtalenter kombinerer Mater eksklusive high-end møbler og belysning med arbejdsmetoder, der støtter både mennesker, lokale håndværkstraditioner og miljøet.

Æstetikken bag Maters udtryk har tydelige referencer til skandinavisk minimalisme, og alle designs er skabt med brug af bæredygtige eller etisk forsvarlige materialer.

Med et marked der rummer kommercielle såvel som private kunder, stræber Mater efter at undgå og at minimere enhver ugunstig påvirkning af samfundet ved at følge særlige etiske og bæredygtige produktionskrav. Derved skaber Mater produkter i en kvalitet, der sikrer en lang levetid og giver brugerne mulighed for at nyde designet i mange år.

Læs mere om vores Design Filosofi her:
Læs mere om vores Etik & Bæredygtighed her:
Eller besøg vores webshop for at se alle vores produkter
SHOP HER >>

Mater betyder “moder” på latin. Navnet er en daglig påmindelse om vores lille bidrag til at mindske de udfordringer, som Moder Jord står over for. Design påvirker den måde vi som mennesker lever på i vores hverdag - det påvirker både vores værdier, vores kultur og vores samfund. Men vi er også samtidig opmærksomme på, at de valg, vi tager i løbet af selve designprocessen, kan have alvorlige konsekvenser for miljøet. Som producent har vi derfor en unik mulighed for at gentænke de problematiske processer og skabe etisk og bæredygtigt design, der minimerer både den sociale og den miljømæssige påvirkning.

- Henrik Marstrand, Grundlægger og CEO